Barfa ca subiect de barfa


Nu stim de unde provine cuvantul, dar stim precis care sunt ingredientele unei barfe perfecte: invidie, prostie, neputinta, lipsa de identitate sociala,lipsa de cultura, rautate, nesiguranta, lipsa unor preocupari majore sau… pasiune. Barfitoarele „profesioniste” ajung sa inventeze povesti si despre persoanele pe care nu le cunosc, nu numai despre cele pe care nu le suporta. In majoritatea situatiilor, tehnica e aceeasi. Se incepe cu „ai auzit ca…?” si se presara elemente persuasive: „ma jur pe viata mea!” sau „stiu sigur, dar nu pot sa-ti spun de unde am aflat”, sau se mai introduce un personaj cu prezentarea „intreaba-l pe X, dar nu-i spune ca stii de la mine…”.
Atat femeile cat si barbatii sunt dornici de barfa. Tu cum te vezi? Analizeaza-te si gandeste-te daca ceea ce faci este corect fata de ceilalti si cu ce te alegi tu din asta? Practic, cu nimic. Barfa urateste, imbatraneste sufletul si consuma cantitati pretioase de energie. Oamenii nu se judeca prin lupta barfei, ci prin puterea caracterului si a faptelor lor. Totul pare un „telefon fara fir” asa cum bine stiti din copilarie, ca tare mult ne placea acest joc.
Tu ce parere ai? Trage o concluzie si spune-o si celorlalti! Asta nu e barfa!

Pe curand, Cristina Craia!

Anunțuri

7 comentarii la “Barfa ca subiect de barfa

 1. Cristian Balutescu spune:

  Asa cum ai spus „barfa” ne imbatraneste si consuma cantitati mari de energie. Cand barfim nu este corect fata de cei barfit, dar ea, barfa, ne da o oarecare placere sau satisfactie, altfel nu am mai barfii. Eu consider ca in cantitati mici sau moderate barfa te poate ajuta sa devi o persoana mai buna daca sti sa inveti din ceea ce treiesti. Parerea mea Barfeste dar nu Judeca.

 2. Radu Ionut spune:

  Deja barfa unii o vad ca pe o distractie! De obicei cand barfesti, printre cuvintele rele spuse despre cineva se regaseste chiar barfitorul. Cand este vorba de lucruri bune multi nu mai aduc in vorba caracterizarea altor persoane, vorbesc decat despre ei! Deci in concluzie barfitorii sunt niste invidiosi, dusmanosi si poate chiar sunt si limitati in gandire! Dar sa recunoastem, au o imaginatie bogata.

 3. Cristian Balutescu spune:

  Ionut, nu cred ca tu nu ai barfit niciodata, chiar in comentariul tau este putin iz de barfa la adresa persoanelor care barfesc. Stiu ca barfa inseamna a vorbi despre o persoana de rau, dar pentru tot mai multi dintre noi, din generatia noastra, barfa nu mai inseamna neaparat o conversatie rautacioasa. Cuvantul barfa reprezinta mai mult o suieta sau o conversatie condimentata si cu vorbe bune si cu vorbe rele, niste afirmatii care, in grupul in care se discuta, pot sa starneasca si reactii pozitive la adresa persoanei „barfite”. Nu zic ca nu sunt si persoane care chiar barfesc, in toata puterea cuvantului, dar cred ca ar trebui sa ii judecam. Acest gen de persoane de multe ori barfes din nevoia senzatiei superioritare, nevoie pe care, cred eu, cu totii o avem, daca nu ar fi in caracterul nostru nu am aspira la lucruri mai bune, functii mai inalte, bani mai multi, intr-un cuvant nu am vrea sa evoluam

 4. Cristian Balutescu spune:

  am vrut sa spun ca ” NU ar trebui judecate ” persoanele care barfesc in toata puterea cuvantului

 5. Ortwin spune:

  Felicitări Cristina! Clar, concis, compact, concludent!
  Bârfa se rosteşte, deci o transportăm cu cuvinte.

  Cuvântul rostit poate produce durere, suferinţă, rănire
  aidoma unei pietre aruncate în cineva!

  Dar cuvântul este cel mai sacru mijloc de comunicare (verbală),
  deci nu-i civilizat, a polua acest mijloc.

  Cea mai veche însemnare al unui „cod juridic”, este codul lui Hammurabi,
  aporx. 1.800 î.H.. Acest cod prevedea o măsură foarte potrivită pentru
  comportamentul bârfei! (cei interesaţi, pot găsi informaţile mai detailiate…)
  Uite că, sistemele juridice din ziua de astazi, au fost deposedate de această calitate,
  care la Hammurabi o mai găseam.

  Apoi: chair dacă nu bârfim, ci doar comunicăm „simplu”, prea des o facem dintr-o
  atitudine, că noi am cunoaşte toate aspectele relevante. Opusul ar trebui să ne ghideze!
  Deci să plecam de la premisa, că nui suntem în cunoştinţă doar al unei submulţimi ai tuturor factorilor relevanţi! În caz contrar dăm dovadă de „aroganţă intelectuală comunicativă”. În consecinţă: cu atât mai mult bârfa înseamnă nu doar aroganţă intelectuală, dar chiar răutate primitivă intenţionată!

  Aştept şi alte articole, Cristina!

 6. Ortwin spune:

  Hmm? Vi s-a epuizat elanul? Nu mai ai idei? O lăsaţi moartă, treaba cu bloggul?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s