Revoluţia…nu e bună, dar face bine!


Nu cred că mai e nevoie de nicio introducere aşa că o să intru direct în subiect. Zilele astea mă încearcă sentimente contradictorii, pe o parte mă îngrozesc evenimentele ce au avut loc în centrul capitalei, iar pe altă parte mă bucură nespus că românii dau dovadă de solidaritate în sfârşit, că s-au hotărât să iasă în stradă, să-şi strige nemulţumirile, sătui de atâta nedreptate, de atâta nesimţire, furăciune şi batjocură.După 22 de ani în care nu s-a inamplat mai nimic bun, după 22 de ani în care mulţi au trăit şi trăiesc de pe o zi pe alta cu speranţa că va fi mai bine, dar uite că aici se aplică replica dureros de adevărată “Zâmbeşte! Mâine poate fi mai rău”, poporul român a ajuns la limita limitelor. Istoria probabil se repetă la un moment dat. Cei mai în vârsta revăd decembrie ’89 în aceste zile. Lumea rabdă, este minţită, dusă de nas, batjocorită cu o nesimţire inimaginabilă, românii se simt vânduţi, trădaţi, dar există o saturaţie. E ca atunci când mănânci acelaşi fel de mâncare, mănânci o zi, 2…9, dar după 2-3 săptămâni ţi se apleacă, nici măcar nu poţi să mai priveşti mâncarea aceea.

Aşa este acum! Tuturor li s-a aplecat de tine limbric chelios şi de toţi hibrizii de care eşti înconjurat! Ni s-a făcut scârbă, am acceptat mult prea mult să ne băgaţi pumnul în gură, aşa că şi noi o să ne băgăm cu vârf şi indensat în voi ce avem mai lung…adică picioarele! Să simţiţi durerea pe care o simte o mamă când nu are ce să-i pună pe masă copilului, să simţiţi durerea părinţilor ce au copiii plecaţi la mii de km depărtare şi nu i-au văzut de ani, să simţiţi durerea pe care au simţit-0 copiii ce şi-au pierdut părinţii în ’89, să le fie lor bine!
De ce au murit atâţia tineri, bătrâni, femei şi copii atunci? Să vă bateţi voi joc de tot? Au murit pentru ţară şi popor pe care voi le vindeţi acum fără să ezitaţi! Nu vă e ruşine? Ieşiţi la tv şi radeti cand oamenii în ţară pe care o “conduceţi” plâng! Sunteţi nişte criminali!

Revoluţia…nu e bună, dar face bine!

Dacă asta trebuie să facem, asta să facem! şi o s-o facem până se vor găsi oameni capabili şi inteligenţi să conducă ţară. Cred cu tărie că există şi aceşti oameni.

Nu ştiu dacă aşa-zişii “huligani” au fost manipulaţi spre violenţă pentru a-i speria pe restul şi lumea să renunţe la protest. Dar ce să-i sperie pe români? Au văzut atâtea şi nu mai sunt impresionaţi de nimic.
Dar dacă nu a fost aşa şi acei oameni au făcut totul din instinct, din scârbă pentru conducerea ţării, cred că există şi o parte bună a violenţei, dacă pot să spun aşa. Nu ştiu dacă greşesc, dar dacă “lumea bună” din guvern nu se sperie de pensionarii şi de oamenii mai inofensivi ce strigă DEMISIA şi protestează pasnic, ei bine aceşti băieţi ceva mai rebeli le-au demonstrat că suntem puternici, că putem riposta, că şi forţelor speciale le e greu să facă faţă Românilor supăraţi. Apropo de Jandarmi, îi înţeleg, asta le e meseria, dar sunt victime ca şi restul, ale aceluiaşi sistem bolnav, dar dacă aş fi în locul lor, aş  menţine ordinea, că doar asta le este meseria, dar aş striga în acelaşi cor cu toată populaţia din stradă, din tot sufletul “DEMISIA”. Poate că e ilegal, dar e al naibii de moral! Dacă ar face asta, ar ajuta la schimbare şi nu cred că i-ar mai pune la zid nimeni. Trebuie să fim uniti că degetele unui mâini stranse intr-un pumn, gata să lovească pentru a avea libertate şi respect!
Am văzut un bătrân lovit de jandarmi, şi am fost impresionat până la lacrimi să văd ce spune : “Mor pentru tineretul ăsta, dă-mă dracu’! Eu mi-am trăiţ viaţa”…Mai rămâne ceva de comentat?

Este şi vina noastră că am acceptat atâţia ani spunând “Poate s-o schimba ceva!” Oamenii, muritori de foame, pentru o pungă de zahăr şi o sticlă de ulei şi-au vândut votul acestor şarlatani, asta, adunată şi cu furtul voturilor, a dus în situaţia de acum. Pe maşinile Poliţiei scrie mare: “Siguranţă şi încredere!”…Dar cum să mai creadă lumea aceste cuvinte când banul vorbeşte în ziua de azi?
Sper că Românii să iasă în continuare în stradă, să-şi schimbe soarta, să se deştepte mânaţi de furia pe aceşti rechini, îndemnaţi de versul imnului nostru care spune: “Viaţa-n libertate, ori moarte” strigă toţi!

Am auzit spunandu-se : “Ok, dar crezi că e altul mai bun?”, “De ce e o soluţie revoluţia?”, “Toţi sunt la fel”, “Nimic nu se va schimba”…Dacă gândim aşa nu o să progresăm deloc şi o să ne merităm soarta. Dacă nu spunem nimic, nu o să se întâmple nimic.
Dar i-am mai auzit şi pe alţii ce râdeau de cei care au ieşit în stradă, că sunt demenţi, proşti, fraieri, că acţionează sub efectul de turmă…Ce trist! Voi nu aţi înţeles nimic! Uneori mai bine taci şi pari prost decât să vorbeşti şi să înlături orice dubiu! Cei care afirmă aceste aberaţii probabil sunt oameni care de mici au avut totul, nu au mişcat un deget să facă ceva pentru că mami şi tati aveau totul, cred că habar n-au cât costă o cartelă de metrou şi privesc totul fericiţi de pe scaunul lor comfortabil din SUV-ul primit, aşa ca o atenţie, de la părinţi. Realitatea e cea din stradă, fraţilor!

Oamenii îşi cer drepturile! Oamenii vor doar RESPECT! Iar cei ce hibernează pe banii nostri în Parlament, dacă nu vor să plece de bunăvoie, să plece cu câte-o piatră luată-n cap!

Închei cu versurile astea care spun totul:
“Revoluţia-i o tânără fată acum, / Are 20 de ani şi-a apucat-o pe un drum/
Guvernu’ a promis că o ajută, dar vrea întâi s-o f#t@, / Însă Revoluţia nu e curvă… “
[B.U.G. Mafia – Bag p#la-n lume şi apoi v-o fac cadou]

http://www.youtube.com/watch?v=bErRqum1dSA

România, te iubesc!

Andrei B.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s