Un vot distanță – Scrisoare pentru români


Nu credeam să ajung doar un străin în ţara mea, condus de unguri, ţigani şi analfabeţi. Sunt dezamăgit cel mai mult de tinerii care au ochii închişi, mă gândeam că ei, adică noi suntem cel mai greu de influenţat. La cei mai în vârstă, credeam că e mai uşor, cu un litru de ulei şi 2 felii de pâine, să-şi vândă votul…sau buletinul. Care e diferenţa dintre un om, posesor de act de identitate şi un câine cu tăbliţă la gât? În seara asta am aflat că nici măcar una, pentru destul de multe persoane. Şi dacă ar fi votul obligatoriu, câinii nu ar fi afectaţi…Dacă taci înseamnă evoluţie acum? În ’89 un dictator a fost dat jos prin vărsare de sânge, acum când votu-i democraţie, votul e libertate, iar sistemele politice numai prin vot pot fi schimbate, totul era la un vot distanţă! 75% din puşcăriaşi s-au dus să voteze. Cei în libertate s-au închis în case…Nu poţi sta pasiv la tot ce se întâmplă, nu poţi ignora 9 milioane de oameni care vin să-şi exercite  dreptul lor!! Să vină premierul maghiar să-mi zică mie ce să votez? În România? Să zică Preşedintele ţării “Nu mergeţi la vot”? Este primul din istoria lumii care face aşa ceva! Să nu laşi lumea să-şi exercite dreptul! Oare de ce? Că ştia că vor fi mult mai mulţi pentru demitere? Dacă era aşa curajos şi un om puternic, cum pretinde, de ce nu şi-a îndemnat toţi simpatizanţii să meargă să voteze ”NU”? În 2009 a fost ales cu 5 milioane de voturi. Acum peste 8 milioane au cerut demisia. Oare mai poate fi Preşedintele României? Cum mai poţi tu, Traiane, să apari în faţa noastră? Cu ce drept? Oricum nu ne poţi tu vorbi nouă, „Să ajungi în liceu, să ştii dicţionare /De-abia după aia poate ne poţi vorbi frăţioare…”

Nu a zis nimeni că X sau Y e mai bun, nu susţin niciun partid, ci doar schimbarea! Azi nu s-a votat USL, PDL, PNL, UDMR, PPDD sau oricare alt partid. Puteai să votezi dacă îl mai vrei pe Popeye Marinaru’ sau nu, iar în toamnă votai pe cine vroiai tu pentru Preşedenţie.  Nu mai vorbiţi de lovituri de stat, de Europa, de comunişti…Până una, alta, Basescu e un pui de comunist şi securist cu acte în regulă! În NATO am intrat când era PSD-ul la putere, de 8 ani de când ne chinuim să intrăm şi n-o facem, în spaţiul Schengen, cu PDL-ul la putere. Pe Europa o doare fix în…cot de noi, au găsit ţări fraiere, ca noi, Grecia, de unde pot stoarce de toate, normal că le convine să ne îndatoreze cât mai mult! Dacă susțineți că USL-iştii sunt cei mai mari hoți, chiar mai mari decât PDL-iştii, ceea ce e greu de crezut, de ce nu au furat atâtea voturi încât să nu aibă nicio emoție la referendum?
Într-o Românie plină de analfabeţi, indolenţi şi nesimţiţi, în care oameni de valoare găseşti din ce în ce mai greu, într-o ţară în care Jandarmeria apară HOŢIA, „animale cu două picioare merg pe Pământ,
Sângele se face apă, rude-şi schimbă faţa, Eşti rănit de oameni pentru care ţi-ai da viaţa”,  e tot mai greu să facem slalom printre cretini. Sunt dezamăgit crunt de tinerii cu ceva pregătire, care au fost convinşi să nu meargă la vot. Astăzi, Băsescu şi-a bătut joc de cei care au îndurat gerul la -15 grade, în ianuarie, să-şi strige amărăciunea şi de cei peste 8 milioane care astăzi i-au spus să plece! A spus că şcoală românească produce tâmpiţi, ne-a spus să plecăm din ţară, ne-a jignit cu atâta nepăsare şi nesimţire, cu toţii am fost afectaţi de tăierile de salarii şi pensii, de creşterile impozitelor, chiar dacă mulţi nu conştientizaţi asta, iar voi l-aţi aprobat prin absenţa voastră! Eu nu am fost azi să-l votez pe Ponta sau pe Antonescu, ci să-l dau jos pe Băsescu!

Dacă mai era nevoie, m-am convins încă o dată că românii nu sunt capabili de lucruri mari, să-şi schimbe istoria, să-şi ia soarta în propriile mâini, mai ales când are ocazia şi aşteaptă să cadă totul din cer. Probabil că număr pe degetele de la o mână momentele astea. Mi-aş dori că toţi cei 8 milioane care au votat, să iasă în stradă şi să-l trimită pe mare pe Băsescu&co. Sunt curios ce va zice Europa acum, de un Preşedinte împotriva caruia votează jumătate de popor, aproape.

Dacă ignori atâţia oameni, pentru mine e clar că ai probleme psihice grave! Dacă într-adevăr, acest individ va rămâne în funcţie,  concluzia E CĂ TRĂIM BINE, iar cei care nu aţi votat, să nu aveţi curajul să va plângeţi soarta dacă ceva nu vă va conveni in următorii 2 ani! Aţi putut să schimbaţi ceva şi nu aţi făcut nimic în sensul ăsta, nu puteţi avea compasiunea nimănui! Vă meritaţi soarta pentru că aţi lăsat pe alţii să vă decidă viitorul vostru! Ne refuzăm până şi dreptul de a votă , apoi ne plângem de milă!
Azi a fost ziua Imnului Naţional, „Deşteaptă-te ROMANE!”…o parte au rămas în mediocritate, din păcate.
Pentru mine, România are doar 9 milioane de locuitori, cei care au votat, indiferent cu ce, “DA” sau “NU”. Toţi care au fost absenţi motivaţi sunt doar cei din CIMITIRUL EROII REVOLUŢIEI!
PS: La ora la care am scris articolul, rezultatele oficiale nu au apărut, iar dacă voi avea o surpriză plăcută îmi felicit în avans românii mei de care sunt mândru. Şi sunt mândru că sunt ROMAN, nu sunt mândru că alţii… sunt români! Dacă nu, „eu n-am nimic aici,eu nu am ţară,o declar pierdută, o declar furată”.Nu vreau să mai lungesc, oricum am spus 0,1% din tot ceea ce cred şi simt acum. Dar sunt fericit că suntem mult mai mulţi că voi, pupinbăsiştilor!!!
„…ştoarfe la ştiri, ştoarfe pe scene…
Aici nu vorbesc de paraşute, ci de Parlament,
Partide, Poliţie, Preşedinte, Parchet, toate pachet făcute”

http://www.youtube.com/watch?v=285OKea14Sc

Cu amărăciune, dezamăgire și ură,

Andrei B.

Reclame

49 comentarii la “Un vot distanță – Scrisoare pentru români

 1. Maia spune:

  Foarte bine spus! As adauga insa ca, indiferent de cvorum sau nu, 8 milioane de oameni care i-au spus sa plece nu pot fi ignorati…Oriunde in lumea civilizata, in lumea lui Gitenstein, a lui Merkell si chiar si a lui Victor Orban, 8 milioane de oameni nu pot fi stersi cu buretele.

  Pentru restu’ …asta e, e trist, dar nu surprinzator…ce e cu adevarat surprinzator e ca, in pofida tuturor manipularilor si amenintarilor, 8 milioane au iesit totusi, in unele judete cu peste 70%…Trasi in jos de cei care, iar asta e, nu se simt romani, si poate ca nici nu sunt, de prin Harghita si Covasna…si de cei mai slabuti/inceti la minte din zonele de vest in care poate doar peste vreo luna asa or sa realizeze si ei despre ce era vorba cu referendumul asta. Acum, niciodata nu mi-am facut iluzii cu acest popor, nu suntem nici printre mintile cele mai stralucite, dovada ca nu am inventat nici constitutia si nici drepturile omului, nu suntem nici britanici, nici francezi si nici macar americani…de aceea surpriza cu cei 8 mil la vot e cu atat mai mare, la un popor obisnuit cu batjocura, un popor mioritic.

 2. […] amărăciune si dezamăgire Andrei B. sursa: ochidepisica99.wordpress.com Related […]

 3. RaRbadea06@yahoo.comdu B spune:

  Fratele meu, citesti ganduri…
  Diseara, cu voia ta si cu citarea cuvenita, voi distribui si pe FB gandurile tale, ca fiind in totalitate si ale mele. Poate in ceasul al 20 lea, multi dintre cunoscutii mei, care au ales sa stea pe margine, vor intelege cat rau au facut…
  Iti multumesc inca o data.

  • Ok, doar sa pui linkul blogului meu si sa-mi dai cerere de prietenie pe fb(Andrei Bobeica). Multumesc! Si eu sper la desteptarea romanilor, asa cum cere Imnul nostru de atatia ani! Ma ingrozezte faptul ca un maghiar a cerut ceva si romanii de etnie maghiara s-au conformat! Asa usor suntem manipulati?

   • doinamanea spune:

    Şi eu ţi-am pus articolul pe pagina mea de facebook, fără să-ţi cer permisia (pentru care îmi cer scuze, m-am pripit) dar am pus link la blogul tău. Am mai pus şi un semn de doliu pt. moartea bunului simţ, aşa cum îl înţeleg eu şi prietenii mei apropiaţi. Ce-ai scris mi-a mers direct la inimă. Voi citi textul mamei, la telefon. M-a impresionat în mod deosebit micul paragraf referitor la puşcăriaşii care au votat în timp ce cei liberi au stat închişi în casă (sau la o bere, adaug eu).
    Felicitările mele pentru ce-ai scris. Poate nu-i prea târziu, şi sper din suflet ca textul tău să circule şi să circule, să devină un adevărat manifest. Poate cei tineri, mai tineri ca mine, să-şi dea seama că e cazul să judece cu propriul lor cap, să nu mai preia sloganuri incendiare şi infantile, gen vine Rusia peste noi, cu bolşevism cu tot, dacă iese USL-ul la putere, Un nebun a aruncat o piatră în baltă şi alţi nebuni se aruncă să o scoată. ba să o mai şi ridice drept monument.
    Cu urări de bine,
    Doina de la New York (îţi voi trimite cerere de friendship, Doina Manea)

   • Multumesc frumos pt aprecieri. Nu-i nimic ca mi-ati pus articolul pe FB, ma bucur sa fie aratat cat mai mult, doar sa se precizeze sursa:D Aveti mare dreptate in ceea ce spuneti, doar ca acum nu era vorba de USL sau de alt partid, ci strict de Presedinte. Daca era dat jos, atunci lumea putea vota asa cum ii dicta inima si cum gandea, doar ca uneori multa lume „gandeste” pentru o plasa, o galeata sau 2 pixuri…Nu inteleg cum pot ajunge unii sa se vanda asa usor. De fapt nu inteleg cum se pot vinde cand e in joc viitorul lor, al copiilor sau al nepotilor fiecaruia.

   • Si apropo de unguri, acum cand aveam nevoie si de votul lor, au stat frumos acasa, nu le-a pasat, atunci mie de ce sa-mi pese de ei cand cer atatea drepturi in tara mea? Iar cu puscariasii chiar asa s-a intamplat, asa cum ei au fost pedepsiti pentru niste fapte, au dorit sa pedepseasca la randul lor acest sistem bolnav.

   • doinamanea spune:

    Am o problemă: Sunt mai mulţi Andrei Bobeica. Eşti care din ei? Mulţumesc.
    Doina

 4. necesar spune:

  Daca ies la vot – sunt manipulat de (sau simpatizant) USL
  Daca nu ies – sunt controlat de (sau simpatizant) PDL

  Arata-mi un independent si mai stam de vorba.
  Arata-mi 10 000 de oameni care protesteaza si voi fi si eu acolo.

  In rest, sunt satul de 20 de ani de „schimbare” intre aceleasi tabere. Sa moara toti, in ce ordine vor ei…

  • Daca ieseai la vot nu erai simpatizant al nimanui, ci doar al tau! ieseai pt tine, nu pentru USL! Pentru ca nu votai USL! e foarte simplu, dar greu de inteles vad…In iarna au fost si 10 000 de oameni la Universitate si alte mii prin toata tara, dar din pacate cu aceia am ramas. Daca cei care au votat pentru demitere ar iesi in strada alta ar fi situatia! Cei independenti, oamenii de valoare si capabili de lucruri mari, cu greu ies la suprafata din cauza acestei majoritati de hoti care au nenorocit Romania de 22 de ani!

  • csabi spune:

   Corect. Foarte corect. E culmea ca dupa atatea generatii de hoti care si-au batut p**** de noi inca poa’ sa mai vina altele care sa faca acelasi lucru. Cred ca „naivitate” e putin spus. Faza cu copilul: il bati iar a doua zi ii arati o acadea; si el zambeste. Asa sunt si oamenii. Candva Basescu a aratat acadeaua, si toti au zambit (si euam facut greseala asta). Acum Ponta (care e si el un fals mare) a aratat alta acadea si a zis ca Basexu are acadea naspa, si oamenii s-au intors impotriva marinarului si vor acadeaua lui Ponta (…)
   Andrei, ce zici tu („Eu nu am fost azi să-l votez pe Ponta sau pe Antonescu, ci să-l dau jos pe Băsescu!”) este imposibil – odata ce votezi impotriva lui Base, votezi pentru Ponta & Co. Separandu-i in minte iti faci iluzii, te minti.
   Si inca o corectie: tara nu e condusa de unguri. Tara e condusa de evrei. Romanii si ungurii fac ce li se dicteaza din spatele culiselor. Iar analfabetii sunt uneltele celor care conduc cu adevarat.

   • Am votat impotriva lui Basescu, dar asta nu-l facea pe Anonescu presedinte decat pana in toamna. Apoi fiecare facea ce vroia. In cel mai rau caz favorizam USL-ul pana in toamna pt ca ramaneau pana atunci.

 5. OMSIMPLU spune:

  Uite,imi place ceea ce ai scris,chiar ai dreptate in multe afirmatii,dar poti sa privesti si altfel lucrurile: ca cealalta jumatate a votat prin tacere!!!Nici eu nu sunt de-acord cu sula bleaga asta,dar nici nu pot accepta ca niste nesimtiti ca aia de la USL sa frece tot acum(curs euro,caci platesc chirie) s-a gandit oare Ponta ca pentru mine conteaza 50 de lei in plus pe luna?!NU,NU s-a GANDIT!oare cei care au credite au fost la vot?!NU,NU CRED!Oricum suntem un popor de ignoranti si de lenesi,daca chiar ii doare pe cei care au votat pot iesi in strada sa-si exprime nemultumirea,dar nu o sa iasa!Stii de ce?Pentru ca ii doare in cot!Au votat pentru ca au fost manipulati sa voteze si peste o luna o sa treaca totul si se vor cauta alte mijloace pentru a fura si mai mult din tara asta saraca!

  • si cum am zis, tacerea inseamna evolutie? Am vrut libertatea, democratie, asta inseamna votul. Se putea vota „NU”. Daca ar fi dupa mine, votul ar trebui sa fie obligatoriu. Nu iau apararea lui Ponta, dar nu creste Euro ca vrea el, nici mie nu-mi convine lucrul asta, dar se datoreaza instabilitatii politice cresterea. Speram sa se rezolve dupa acest referendum. Nu ies in strada pt ca putini sunt aceia care au curajul sa faca ceva cu adevarat maret. La vot este mai simplu si nu credca 8 milioane au fost neaparat manipulati, ci au dorit sa faca o schimbare. Manipulati au fost ungurii si simpatizantii marinarului, altfel trebuiau sa iasa la vot. Si nu ma refer la toti care au stat acasa, pentru ca de fiecare data cand se voteaza nu am vazut sa se depaseasca 60%. Dar sa nu vin acum sa spuna ca 10 milioaner care nu au votat sunt cu el, daca era asa de ce nu le-a spus sa vina la vot si castiga referendumul, nu se facea de ras in asa hal.

   • OMSIMPLU spune:

    Ai dreptate putini sunt in stare sa faca ceva cu adevarat maret!Uite,eu nu am fost la vot acum,dar nu am fost la vot de prea mult timp si nici nu l-am votat pe Base niciodata si nici pe altii,nu am de unde alege si pentru ce sa merg la vot,daca nu-mi plac oamenii pe care trebuie sa-i votez?sa stric hartia degeaba,sa acord incredere unor oameni care nu o merita?Si crede-ma ca nici unul nu merita nimic,nici macar o cana de apa pe patul de moarte!Poporul l-a votat pe Base la alegerile trecute,iar acum il vor jos,de ce?!Eu asta nu inteleg si n-am sa inteleg vreodata,de ce acum toata lumea e cu demiterea,cand tot ei l-au votat!Au ales?Acum sa traga…pentru ca toti trebuie sa fim raspunzatori pentru faptele noastre!Crede-ma ca si marinarul o sa plateasca pentru tot ce a facut!Stii ca e vorba aia: „semeni vant,culegi furtuna”!Asta e situatia…acestea sunt vremurile in care traim!!!

  • Si multumesc pt aprecieri:)

  • @OMSIMPLU
   Din 24.07.2012 cursul euro a scăzut în raport cu leul, deși campania pentru referendum era în toi. Mai mult, luni, 30.07.2012, după ce s-a lăsat o ceață densă peste rezultatul referendumului, cursul a scăzut și mai pronunțat. Concluzie: a luat cineva în considerare (NE)intervenția BNR asupra cursului în ultimele zile? Sau ați mușcat zdravăn din manip.ularea servită de TB.
   Să afirmi că TOȚI cei care nu s-au prezentat la vot te-au susținut este culmea aberației. TB și-a pus problema milioanelor de români pe care i-a alungat din țară și care, fiind la lucru în străinătate nu pot vota?
   Eu și soția mea lucrăm în Austria și NU AM PUTUT VOTA deoarece nu putem pleca de la lucru pentru o jumătate de zi. Ambasada României este la Viena, nu la fiecare colț de stradă. Și am fi votat, fiecare, de 1000 de ori împotriva lui TB. La fel ca și alte milioane de români despărțiți temporar de familii datorită situației economice din țară.
   Ce să-i spun fiului meu, participant la faza națională a olimpiadei de informatică? NU AM BANI SĂ TE ȚIN LA FACULTATE – MERGI LA MUNCĂ ÎN GERMANIA????!!!! Că nici în România nu mai ai unde lucra.
   Iar despre manip.ularea celor care au votat …. cine i-ar fi fi putut manip.ula să voteze NU???

   • e pacat ca multi, ca sa zic pe romaneste, „pun botul” la tot ceea ce se spune, dintr-o parte sau alta! Felicitari pt baiat si sper ca, in viitorul apropiat, cat mai multi din romanii plecati afara sa poata sa se intoarca unde le e locul! Sa nu mai zic presedintele tarii ca suntem liberi sa plecam!

   • despre TB nici nu stiu ce sa mai spun, a um blat peste tot cu „flacara democratiei”, simbol al Olimpiadei. Stie care e deviza Olimpiadei sau a ceea ce a purtat dupa el timp de 3 saptamani? Ca important e sa participi!!! El umbla cu flacara si indemna lumea sa nu participe, halal democratie!

   • OMSIMPLU spune:

    Uite,respect pentru copilul tau,sper ca el sa se faca mare om si el sa schimbe ceva in tara asta!Cat despre Euro…eu il simt la buzunar si nu la ce se vorbeste la TV,ce-i drept ca nu prea ma uit la TV si nici nu citesc presa,pentru ca asta am ales sa nu mai ascult niste oameni,care nu alearga dupa binele tarii,ci dupa mai multi bani!Situatia economica a tarii nu e proasta de acum sau de 3,4,5,6…10 ani, e cea care o avem de mult timp,fara statistici si fara alte comentarii,romanii sunt saraci de cand se nasc si pana mor,de aceea au ales multi sa plece in diferite tari…Ce te face sa crezi ca oamenii pe care trebuia sa-i votezi vor face lucruri mult mai bune pentru copilul tau,pentru tine si familia ta?Crezi ca nu o sa mai fii la munca in Austria?Eu zic ca iti faci sperante desarte!Or sa vina alegerile iara si or sa iasa cei de la USL,sunt sigur de asta si sper ca Ochidepisica99 sa mai scrie pe blogul asta si poate o sa mai discutam si atunci si ai sa vezi ca am dreptate!!!Nu o sa se intample nimic,pentru ca nu se doreste asta!Dupa cum am zis,nu sunt sustinatorul nimanui,pentru ca nici unul nu o merita,poate copilul tau,care e olimpic,poate schimba ceva!

  • Daca cei care l-ai votat pe Basescu si acum sunt nemultuti de el, au avut si e corect sa aiba sansa sa-si indrepte greselile. Dar si daca stau acasa si zic ca nu am pe cine vota nu cred ca e bine. Si sper sa plateasca toti pt fiecare leut furat de 22 de ani!

   • Si despre faptul daca voi scrie, daca cei de la USL vor veni la putere sa fii sigur ca asa va fi! Cum am zis nu sustin niciun partid, votez in scarba, pentru ca solutiile sunt putine! Eu sunt impotriva clasei politice si, eu unul, as prefera monarhia constitutionala! Dar daca unul e la putere si nu face nimic in 8 ani, nu inseamna ca nu trebuioe sa fie dat jos ca nici altii nu vor face nimic. Sa-i schimbam pana se vor gasi oameni capabili si cinstiti, refuz sa cred ca nu exista!

 6. enddDD spune:

  Cum poti sa zici ca erai simpatizat de usl??Ieseai la vot sa dai jos hotul tarii!!Aici nu era vb pe cine votezi,era vb sa dai jos un vampir care suge sangele tarii.Nu e de ajuns ca a taiat pensii,a vandut tot ceea ce era de vandut din tara asta,acum vrea sa mai taie si 100 de mii de paturi din spital.Mi-as dori ca toti cei care nu au vrut sa mearga la vot ,sa aibe nevoie de un pat de spital si sa fie trimisi afara sa moara in strada,din simplu fapt pt ca merita asta.Jos hotia!

  • Multi nu inteleg lucrurile astea. Nu vad ca de 8 ani nu se face nimic, nu ca s-ar fi facut cine stie ce in anii precedenti. Sa mai desfiinteze spitale, scoli,sa mai taie din salarii, pensii…si sa aud ca se plang apoi…

  • OMSIMPLU spune:

   Ba da,e vorba de ce votezi!Nu s-a cautat binele tarii prin asta prin asta,ci binele unora din tara asta!Oricum o sa cada Base pana la urma,pentru ca poporul a vorbit si nu mai are mult timp,dar te intreb pe tine?De cate ori ai fost pe patul de spital???De cate ori ti-ai vazut tatal impartind patul de spital cu altcineva?Si asta pe vremea celor care acum striga hotii!

 7. Eu spune:

  Cica nu simpatizezi nici un partid..daca tu nu esti cu PSD-ul eu sunt popa! 😉

  • :)) inseamna ca esti popa. Jur cu mana pe inima ca nu am nicio treaba cu niciun partid, daca asta ai inteles e parerea ta. Eu nu am facut lobby pt niciun partid. Am vrut doar sa il dam jos pe basescu, si asa ca fapt divers, daca azi as vota pt Presedentie , sincer nu sunt sigur cu cine as vota. Intr-un timp ma gandeam ca poate un „nebun” ca Vadim ar face ceva pt tara. Totusi sper sa apara un om cap[abil pe care sa-l pot vota!

   • Crina spune:

    Ah doamne ce dreptate iti dau. Vadim, daca ar fi fost ales presedinte acum cativa ani, cu siguranta nu s ar fi ajuns aici. Macar de scapam de unguri si tigani, era de ajuns pentru mine. Sper ca macar acum, o mica parte a populatiei a tarii sa si dea seama cat au avansat ungurii si ce putere au. Aici ne a adus toleranta si nepasarea.

 8. LanT spune:

  Ce comunist e enddd……..pana la urma ar trebui omorat ca Ceausescu ciuruit de mine…(app endd sa bagi un jucator pe basescu sa il ciuruim in joc0:))

 9. Julia spune:

  un mesaj scris din suflet , dar cu prea multa ura si cu multe jigniri la adresa romanilor . Este opinia ta , o respect , dar cam atat . In rest , sa stii ca nu sunt nici analfabet , nici tigan , nici caine . Si cam atat

  • Ura fata de clasa politica, in niciun caz fata de ceilalalti romani, fata de ei doar dezamagire pt ca multi se vand si se lasa manipulati usor. Cat despre jigniri, nu m-am referit la toti romanii care au stat acasa, restul de 10 mil, pt ca oricum niciodata nu stiu daca s-a depasit 60%. Am spus doar ca sunt multi analfabeti, ceea ce este adevarat, si ei sunt o unealta usor de folosit, despre tigani ma refer strict la cei din ei care ne fac de ras, iar despre partea cu caini, era o metafora, o comparatie, la adresa celor care la indemnul unui cretin au zis ca nu au de ce sau pt ce vota.

 10. notopic spune:

  Man eu personal iti multumesc pentru articolul asta. L-am citit si cu fiecare rand parca stiam ce urmeaza. Parca citeam ceva scris de mine. Dar omule… te lupti cu morile de vant. Pana mai ieri stiam si eu ca, mai cu bune… mai cu rele… mai cu bune-n cap, traim in democratie. S-a demonstrat acum ca notiunea asta nu exista. Nu aici. Aici nu a fost… nu e… si n-o sa fie in veci!! Aici 2milioane de dobitoci ( ca Basescu cam atatia simpatizanti mai are… si numarul e luat din sondajele platite de el… deci e unul extrem de generos) au un cuvant de spus mult mai puternic decat restul poporului. Si nu doar atat ci cuvantul lor se face auzit chiar fara sa fie rostit. Te superi degeaba pe europeni. Si eu gandeam la fel… Sa vedem cine din liderii europeni mai are tupeul sa deschida gura in apararea astuia dupa asa un rezultat catastrofal. Tampenii man… Iti spun eu ca aia care si-au permis sa impuna Romaniei modul de organizare a referendumului vor da dovada de nesimtire si acum si il vor sustine pe Basescu. Si nu e absolut nimic de judecat in treaba asta… ci e un gest demn de respect si admiratie. Pai… doamna Merkel de exemplu… de ce e unde e ?! Sa apere interesul poporului pe care il reprezinta. Si asta face. Isi face slujba in cel mai corect si profesionist mod cu putinta. Daca asta inseamna sa-si calce pe inima, sa renunte la onoare si bun simt… asta e. Bravo ei !! Crezi ca nu e constienta de ceea ce face ?! Dansa nu vine de pe mare man… E nascuta pentru politica. Ce sa faca ?! Sa-si puna poporul intr-o situatie nedorita de dragul romanilor ?! Sa renunte la un sclav de-o importanta cruciala ca a Marinarului ?! N-ai sa vezi… E absurd sa-i ceri asa ceva. Problema nu e ca europenii si-au permis sa intre cu picioarele in Romania ( care pana ieri stiam ca e stat parlamentar cu drepturi depline… ce aberatie gretoasa!! ) si sa dicteze cum sa fie organizat votul. Nu e nici ca Ponta a acceptat nesimtirea asta… desi alegeam sa mor in locul lui. Problema e ca sunt multi dobitoci care stiu ca e dreptul lor sa voteze. Votul e un drept si deci… daca vrei te duci si daca nu… da-l dracu. Eu stiu din clasa a 6-a cand mi-a zis profa la Educatie Civica… ca votul meu nu e numai un drept fundamental garantat de Constitutie dar si o obligatie civica si de ordin moral. Probabil unii au tras chiulul la ora aia. Dar nici astia nu-s problema. Ca astia sunt indiferenti… Deci inexistenti. Dar sunt mult prea multi cei redusi la stadiul de dobitoace retarde. Asta a reusit Marinarul. Sa aduca omul la stadiul unde nu ca e incapabil sa gandeasca rational ci nici nu mai constientizeaza ca are si aceasta capacitate. Oamenii de care spun reprezinta categoria din care fac parte si unii din cei care au comentat aici. Sunt cei care stiu ca daca votezi sa-l demiti pe Basescu inseamna ca il votezi pe Antonescu. Sunt retarzii care cred ca votul liber exprimat in cel mai democratic mod cu putinta ( mergand la urna si punand stampila ) e perfect echivalent cu statul acasa cu ochii in B1. Sunt cei care stiu ca vin rusii… ca iese Nastase… Sunt fix precum Julia de mai sus care stie ca nu e nici analfabet, nici tigan, nici caine. Julia e incapabila sa judece logic pret de o clipa… asa ca ea a stiut ca asista la o lovitura de stat si ca singura alegere dreapta e sa urmeze gestul Presedintelui si sa boicoteze votul. ( Nu mai discut absurditatea unui asemenea gest din partea unui sef de stat care isi mai permite si sa sustina ca el apara democratia. Base nu intelege nici macar de ce el… ca sef de stat… era obligat sa mearga la vot. Omul de rand se bucura de libertatea de a alege daca isi exercita dreptul constitutional sau ba. Dar Presedintele nu e om de rand, nu e cetatean al statului ci… pe durata mandatului el reprezinta o institutie a statului: Presedentia. Ca o institutie a statului sa boicoteze votul e de-a dreptul absurd… ) Ea deci nu a gandit… ci a imitat. Vaca stie singura drumul de la islaz acasa. Ii deschide taranul poarta seara si ea vine agale… intra-n curte… si se duce la locul ei. Atat stie si deci… atat face. Nu se apuca sa-l ajute pe ala mic la lectii ;). Deci Julia probabil are dreptate cand sustine ca nu e nici analfabet , nici tigan , nici caine. Nu e!! E vaca…. Si vacile-s problema… Dar pe vaci nu le poti „dresa” deci… te lupti cu morile de vant. Intr-un aspect insa nu pot sa te contrazic sub nicio forma… ” Pentru mine, România are doar 9 milioane de locuitori, cei care au votat, indiferent cu ce, “DA” sau “NU”. Toţi care au fost absenţi motivaţi sunt doar cei din CIMITIRUL EROII REVOLUŢIEI! „

  • Merci! Ai drepate in ce spui, dar la partea cu europenii, nu inteleg de ce sunt asa naivi, au crezut tot ce le-a zis cretinelul asta…A strigat in toata Europa ca nu se respecta constitutia cu 50+1, apoi a boicotat referendumul. Cum sa vina premierul altei tari, sa zica romanilor sa nu vina la vot? mai ales cel al Ungariei. Ce i-a fost promis pt sustinerea marinarului?
   Exista vreun Presedinte in lume care nu a obtinut nici macar votul lui? Si acum sa vad ca iar o sa-l apere astia?
   Nu inteleg pana un de duce ipocrizia lor, dorinta asta de putere, ascult discursurile lor si parca imi vine sa dau pumni in tv. Cum sa zici ca te-au sustinut 10 mil? Cum sa vorbesti de lovituri de stat cand era vorba de dorinta poporului?

   • doinamanea spune:

    @notopic – bietele vaci! Ne dau totul, carnea, oasele, pielea, laptele, ba chiar și vieții lor. Ar trebui să avem mult respect pentru aceste animale.

   • Dana spune:

    Eu cred ca, daca, tot sunt atat de ascultatori co-nationalii nostri de etnie maghiara, fata de ministrul Orban, poate le face el din banii ungurilor o facultate cu predare in limba maghiara, nu inteleg de ce trebuie sa platim noi pt ei dar cand vine vorba de binele cetatenilor Romaniei, ei asculta de ministrul Ungariei.

    Toata lumea sta cu sufletul la gura, asteapta decizia CCR si ii injura pe USL-isti, dar nimeni nu pune pb ce putem face noi sa nu mai asteptam sa ne faca altii dreptate, trebuie sa ne facem singuri, partidele isi fac jocurile lor si cam atat, cel putin in momentul de fata nu intereseaza pe nimeni binele nostru, noi suntem singurii in stare sa ne aparam drepturile, dar asta se poate intampla doar daca lasam comoditatea la o parte si nu ne mai plangem de mila pe la toate colturile, iesim sa ne facem auziti… visez cam mult…

 11. alina spune:

  Ponta,tu esti baiete?
  Nu sunt pro Basescu si nu sustin nici un partid!Am votat pentru ca este datoria mea de cetatean dar m-ai convins de naivitatea ta,din primele randuri cant ai scris urmatoarele :”În ’89 un dictator a fost dat jos prin vărsare de sânge”(nu poporul l-a dat pe Ceausescu jos,totul a fost o mascarada ieftina).Din pacate suntem marionete de zeci de ani.
  La comentat nu ne intrece nimeni!

  • Probabil sunt eu naiv, o fi si din cauza ca urma sa ma nasc la 3 ani dupa evenimentele alea. Dar tot prin varsare de sange a fost dat jos, au murit atatia oameni si un sistem a cazut, indiferent daca a fost o mascarada ieftina sau un gest eroic! Dar nu pot numi mascarada ieftina moartea unor oameni. Cat despre ironia cu Ponta, nu-i vad rostul. Ma bucur ca ai votat, in schimb, indiferent cum. Marionete cred ca suntem de 22 de ani, dar pentru ca permitem asta. Si…putem comenta, dreptul asta ne-a fost dat in ’89.

  • OMSIMPLU spune:

   M-am indragostit de tine,jur!Superb ai spus!:))))Mi-ai facut seara mai simpatica!Iti multumesc!

  • No Topic spune:

   Alina cea naiva esti tu. In 89′ poporul l-a dat jos pe Ceausescu. E drept ca unii s-au folosit de situatie dar sa nu incurcam lucrurile… omul din strada nu s-a aflat acolo pentru a-l sustine pe Iliescu .Ca, daca era asa erai indreptatita sa-l faci fraier….ca s-a lasat manipulat, ca ‘ a pus botul ‘ la ‘ mascarada ieftina ‘ a unuia sau altuia. Pricepi cat de cat ?!! Omu era acolo din motivele lui… a facut ce a facut la modul strict personal. Cei care au stiut ce e de facut, ce urmeaza… au profitat de situatie. Nu neg asta o clipa. Dar in strada marea majoritate s-a aflat de dragul unor idealuri…. au venit acolo sperand la libertate si democratie…. si multi au murit de dragul acestor idealuri. Deci pastreaza-ti macar farama de decenta la care esti indreptatita dat fiind modul cum gandesti si nu-ti bate joc de amintirea unora care s-au jertfit atunci. Si asuma-ti basismul… nu te da independenta…. ca transpiri oranj cucoana!!

 12. Mihaela spune:

  Imi plac pisicile,dar acum am dat peste o pisica super ,care imi citeste gandurile si face posibil sa le impartasim cu cat mai multi omuleti.
  Eu sunt doar trista ca sunt inca multi romani care prefera scandalul,mahalaua,minciuna ,hotia sau sunt doar masochisti.
  Succes in tot ceea ce faci!

 13. ddirkhendel spune:

  Domnul Basescu nu a inteles cum merge treaba cu votul, oamenii care s-au abtinut de la vot au facut-o din simtul responsabilitatii, pentru ca nu aveau destule informatii pentru a face o decizie corecta, asa ca au lasat restul populatiei sa ii reprezinte la vot, asa ca rata procentuala ramane in picioare 80% pentru demitere, 20% impotriva.

  Daca ei pot, putem si noi :

  http://apologeticum.wordpress.com/2012/07/12/islanda-arunca-la-gunoi-guvernul-corupt-si-apoi-aresteaza-toti-bancherii-supusi-familiei-rothschild/

  Oricum ne punem prea multe sperante in acest ” vot ” democratic care propaga incontiinu ” iluzia alegerii !!! Sa nu uitam ce a zis Stalin : ” Nu conteaza pe cine votati, intodeauna o sa votati cu NOI !! „

 14. Lucretia spune:

  Nu este adevarat ca poporul roman este asa cum se tot spune, suntem descurajati,mintiti, desconsiderati si este foarte trist.
  Si mai trist este faptul ca nu mai avem curaj.
  Si nici liberul arbitru.

  • Si de ce inca permitem asta?

  • doinamanea spune:

   Din câte observ eu, mai ales în ultima perioadă cu scandalurile, românii au destul de mult curaj. Citesc comentariile unor prieteni ai mei în Facebook. Ei primesc ameninţări urâte, în mod constant. Alţii au şi suferit diferite forme de atacuri. Toţi, şi cei atacaţi, şi cei doar ameninţaţi, îşi continuă blogurile de opoziţie cu acelaşi curaj. Şi, din câte am înţeles, vor continua să se prezinte la proteste. Curaj există, şi va exista, în ciuda prezicerilor negative. Ce-i drept, apar dese comentarii de genul, la ce bun votul, tot nu se va schimba nimic, vine USL (ca şi cum vine ciuma roşie în concepţia profund eronată a unora, şi pot argumenta de ce cred eu aşa), vine Papa de la Roma şi nu se va schimba nimic. Schimbările sunt în curs, dacă citiţi cu atenţie, şi nu vă lăsaţi ghidaţi de o anumită presă. Este o ţară sărăcită. Cine se încumetă să o conducă aşa cum este acum, cu datoriile FMI, cu seceta, cu bugetul secătuit? De ce dvs. de aici nu vă oferiţi să conduceţi ţara? Fără un guvern nu se poate, ajungem ca în Somalia. Apare anarhia, apar extremele de la dreapta la stânga, şi invers. De ce nu veniţi cu propuneri concrete de încurajare a comerţului mic, a micului comerciant, de ce nu faceţi lobby (cum se traduce în româneşte?) ca micul comerciant să poată face imprumut la bancă fără hărţuială inutilă? Militaţi pentru ceea ce vreţi, activaţi. Se poate.

 15. Lucretia spune:

  Tot ce se intampla acum la noi in tara, si in alte tari , e urmarea unui plan bine intocmit.
  Este o iluzie sa crezi ca eu sau altcineva vom putea schimba ceva.
  Soarta noastra e in alte maini, ca si a altor tari, din pacate, nu ne mai putem hotari soarta.

 16. dana spune:

  felicitari pentru articol, este plin de tot ceea ce simt si eu, ma uitam peste comentarii si cineva spunea ca cine a votat este cu USL… oare oamenii astia traiesc intr-o alta tara? Am votat in primul rand pentru ca este dreptul meu si pentru ca aveam 20 de ani la revolutie si am sperat sa imi cresc copilul intr-o tara libera , din pacate nu vad nimic mai bine, parca e mult mai rau decat inainte de 89, ma tot intreb pentru ce au murit atitia tineri atunci … si nu gasesc nici un raspuns, nimic din ce au sperat ei ca vor avea nu exista,din pacate avem doar o tara confiscata si pare sa nu pese nimanui … acum este muult mai rau decat inainte pentru ca atunci ne aveam unii pe altii si exact de asta se tem toti dictatorii, de asta ne tot invrajbeste … atata ura nu am vazut niciodata. Am sperat sa nu plec niciodata din tara mea si am muncit mult pentru asta, insa ma gandesc cu groaza ca va veni ziua in care fetita mea va spune ca pleaca si ce as putea sa fac sa o opresc?
  o alta persoana spunea ca nu au iesit la vot pentru ca au fost platiti, sincer eu stiu cateva cazuri care nu s-au dus pentru ca ei cred cu adevarat in „reformele astea” nu ma intreba cu ce gandesc pentru ca nu stiu, dar sunt oameni care se uita la B1 si chiar cred tot ce se spune acolo. Cunosc oameni care se uita la DD si cred tot ce spune el, deci in ce tara traim?
  de ceva vreme exista o vorba, Romania este o tara superba, pacat ca este locuita.
  Eu oricum nu mai sper nimic pentru mine, nu cred ca am sa traiesc suficient incat sa vad acea libertate la care doar am sperat, sa traiesc si altfel decat in comunism, insa mi-as dori ca macar generatia tanara sa apuce sa traiasca ceea ce noi doar am visat …
  cu o floare nu se face primavara este o vorba din popor, avem nevoie de foarte multe flori

 17. dana spune:

  si pentru Alina,… mascarada ieftina ? ai trait tu atunci sa spui asa ceva? Ar trebui sa crapi de rusine pentru asa vorbe, oamenii aia ti-au asigurat tie macar discutiile ieftine pe net draguta, ca de rest oricum vad ca nu esti interesata, acolo au murit oameni, cine esti tu sa spui ca a fost doar o mascarada ieftina? Pentru tine cred ca ar fi fost mai bine sa traiesti atunci, fara net, fara tv, fara nimic … iti mai taia din lungul nasului si poate invatai ce este respectul, macar pentru cei care au murit pentru libertate … insa cred ca iti cer prea mult.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s